Rozloučení s 9.A

Tento den je něco jako svátek, který má pohyblivé datum, je to ale vždy den před vysvědčením. Tento den se totiž loučíme s našimi deváťáky. Letos se tímto dnem stal 29. červen.

Vždy je to stejné… Naši milí deváťáci mají po přijímačkách, škola už je nebaví, snaží se svoje milované učitelky a učitele vytočit do vrtule, ale ve skrytu duše vědí, že je čeká ještě jeden důležitý okamžik, pro který se budou muset naposledy spojit a vyždímat ze sebe poslední síly. První okamžiky nácviku závěrečného rozloučení vypadají tragicky… naše banda nejstarších žáků se hádá, nemají sílu spolupracovat, vypadá to, že letos to opravdu nedopadne a právě tato třída opustí školu bez závěrečného ceremoniálu…. Ale několik dní před termínem se všichni semknou a nakonec je z toho výjimečný den pro všechny pozvané.

Nejinak tomu bylo i letos. Absolventi 2023 si připravili krásnou rozlučku s povinnou školní docházkou. Všichni se krásně oblékli, připravili si program… Nutno podotknout, že se zapojili opravdu všichni – někdo tančil, někdo hrál na klavír, někdo obsluhoval pozvané pedagogy, někdo mixážní pultík, někdo měl připravený proslov a někdo se nestíhal ani převlékat, protože dělal všechno najednou :o))) Byla radost to pozorovat. V sále se vystřídala řada emocí. Smích u vtipů, kterými nás deváťáci bavili, trochu šok, když nám hlavně chlapecká část třídy naservírovala ochutnávku toho, co se děje o přestávkách :o), dojetí u proslovu třídní učitelky, štěstí, když někteří zjistili, že opravdu „prošli“, smutek a slzy, že tato etapa života už skutečně končí, a mnohé další…

Deváťáci, děkujeme, že jsme se i my od vás něco naučili. Děkujeme za pozvání na vaši rozlučku, děkujeme v neposlední řadě i za bohaté občerstvení a dárky… A když se vám zasteskne, rádi vás uvidíme!

Vaše češtinářka :o)



Videa

Videa od Ondřeje Lubiny ze 7.A

Skvělá práce Ondro :-) Děkujeme !!!